Vecka 30 (29+0) - Nedräkningen kan börja

Nu går vi in i vecka 30 och det känns lite som en milstolpe. Nu börjar vi räkna ned på riktigt. "Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning". S j u t t i o s e x  d a g a r . Kan knappt tro att det är sant.. Nyss vara det ju över 200 dagar kvar..

Detta säger 1177.se om vecka 30:

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1600 gram. Det är omkring 41 centimeter långt.

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Ja nu närmar det sig verkligen. Kanske borde börja packa BB-väskan snart?! Äh, törs nog vänta nån vecka till..

Vi har i alla fall lite planer på vad vi skulle vilja hinna göra hemma innan liten kommer. Om vi hinner har vi tänkt tapetsera och lägga nytt golv i sovrummen samt sätta nytt kakel och klinker och byta ut inredningen på gästtoan. Efter det skulle huset i princip va helrenoverat så när som på toaletten som vi får ta tag i längre fram i tiden. Men det vore skönt. Då kunde vi koncentrera oss på att umgås med vår son eller dotter istället för att känna press på att få huset klart. ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0