Vecka 20 (19+0)

"Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna."

Det är vad man kan läsa om denna vecka. Tänk att liten faktiskt inte är så liten längre! Från att ha varit 3 cm på vårt första VUL till att nu vara ungefär 25 cm, det är ju helt fantastiskt. Och större ska h*n ju bli! ♥

Magen 18+6

Tänkte lägga upp ett par magbilder för första gången här i bloggen. På bara ett par veckor har magen växt något så fruktansvärt, men jag har tyvärr inga förebilder. Men nu tänkte jag försöka fota magen varje vecka framöver. Tyvärr hittade jag inte kameran så det fick bli datorns cam, men ska försöka få till bättre bilder senare idag eller imorgon!

Vad är fram och vad är bak? Magen är nu nästan lika stor som rumpan!

Här är jag

Jag har tidigare valt att vara anonym i bloggen då jag känt att jag velat kunna skriva om allt. Både missfallet och den nya graviditeten. Och jag har inte riktigt varit bekväm i tanken på att alla runt omkring mig ska veta vad vi gått igenom. Men nu känns det faktiskt helt okej. Ju mer man pratar om missfallet ju lättare känns det. Även fast vi nu är gravida igen med världens underbaraste lilla krabat så mår jag fortfarande både illa och dåligt när jag tänker på vad vi genomgått för att komma såhär långt. Vi blev gravida direkt förra gången men det slutade ju tyvärr i missfall. Sen blev vi gravida direkt igen utan någon mens mellan, så visst har det gått fort. Vi har inte behövt kämpa med att bli gravida. Däremot har vi fått kämpa oss igenom allt det onda och hemska som ett missfall innebär. Men nu också glädjen och lyckan över att igen vara gravida med en välskapt liten pys i vecka 18+5. 

Så här är alltså jag - Sussie, 24 år och från Piteå. Tillsammans med min sambo sedan 5 år tillbaka, Tobias, väntar vi nu alltså vårt första barn. Och vi längtar något så fruktansvärt. ♥

RUL Vecka 18 (17+5)

Idag var vi alltså på rutinultraljudet och vår bebis mådde prima! Hjärtat slog och man kunde se att alla organ fanns på plats där dom skulle. Ryggraden var hel och lillhjärnan syntes också.

Dock ville den lille absolut inte sära på benen så vi vet fortfarande inte om det är en med snopp eller en med snippa som bor där inne. Så vi får väl fortsätta vara nyfikna ett tag till. Eller boka in ett UL privat hos Åsa om nyfikenheten blir för stor.

Men huvudsaken är att vår lille mår bra! Det var så fantastiskt roligt att se den sprattla och leva rövare där inne i min mage utan att jag kände det.

Som vi trott blev vi dock flyttade 6 dagar tillbaka vilket gör att jag istället är i vecka 17+5 idag. Alltså vecka 18. Men det var jag ju beredd på. Så vårt nya bf är den 22 november. Vi lägtar sååå mycket! ♥


Här kommer en bild på vår snygging!


RUL Vecka 19 (18+4)

Idag är det äntligen dags för rutinultraljudet! Som vi har längtat. Känner mig både spänd och nervös och faktiskt lite orolig. Men jag tror och hoppas att allt är bra med den lille där inne. Vi hoppas att vi kommer få veta om det är en liten son eller en liten dotter vi väntar. Så till dig där inne: Sära på benen!

Vi har tid kl 08.40 så min sambo kommer och hämtar mig om ungefär en halvtimme. Nu börjar det verkligen pirra i magen! 

Skriver senare hur det gick. 

Hej så länge!

Bubbel

Glömde skriva i det tidigare inlägget att jag imorse kände att det "bubblade" till i magen, ungefär som när magen kurrar fast det kändes inte riktigt likadant. Och det kom inget knorrande ljud efteråt. Funderar om det var bebis jag kände? Kanske försökte h*n be mig att sluta vara orolig. Och kanske var det därför vi fick höra en liten "puff" när vi lyssnade på hjärtljudet. Typ som ett litet "Tjena morsan, jag har det bra här inne". ♥

Oro som vändes till lycka

Igår kväll fick jag en ganska stor brun flytning och blev självklart väldigt orolig. Med ett missfall i bagaget kan jag inte annat än blir rädd att allt inte står rätt till med bebisen i magen när jag upptäcker något sådant. Så det var med en klump i magen som jag gick och la mig igår.

Imorse vaknade jag och sprang på toan direkt, vågade knappt titta på pappret av rädsla att få se ännu en flytning. Men det fanns inga spår av något sådant så jag kunde pusta ut en aning. Jag ringde dock till min barnmorska och berättade som det var och hon fixade så att jag fick komma in idag kl 12.00.

Väl där fick jag lägga mig på britsen och hon gjorde sig redo för att lyssna på hjärtljudet. Hon påminde mig om att det ibland kan vara svårt att hitta något hjärtljud innan vecka 20 men att hon skulle göra ett försök. Och det gick hur bra som helst, hon hittade rätt direkt och vi fick höra lillbebbens hjärta som slog i 145. Och medans hon lyssnade kom det en liten "puff" som min barnmorska förklarade var en spark från vår lilla stjärna.

Så den flytning jag fick var helt ofarlig, mest troligt har jag känsliga slemhinnor.

Och det viktigaste av allt, nu vet vi att vårt kärleksbarn har det bra där inne! ♥


Liggdel med suflett

Googlade lite men hittade inte vart man kan köpa sufletter till vagnen men däremot hittade jag en massa sidor där man kan köpa en hel liggdel inkl suflett för ca 1300-1400 kr. Så egentligen skulle vi ju kunna köpa en helt ny liggdel och på så sätt få en vagn som i princip är i nyskick. Chassit är ju nytt och sittdelen som vi fick med är knappt använd. Så jag ska nog höra med min sambo vad han tycker.
Frågan är ju bara om årets liggdelar passar till det chassi vi har, men det borde det ju göra då chassit är nytt. Får kolla upp det där helt enkelt!

Blivit med barnvagn

Nu har vi blivit med vagn! Hade ju kollat på en ny crescent som vi tänkte köpa. Men igårkväll snubblade jag över en annons på blocket på en exakt sån vagn som vi vill ha, för 2200 kr! Den var från -09 men chassit är helt nytt, alltså aldrig använt. Det hade blivit bytt eftersom en broms gått sönder. Så nu har vi fått oss en superfin vagn, precis en sån som vi vill ha. Sufletten var en aning solblekt men vi ska höra om man kan beställa en ny sån, annars går det ju att färga den. 

Hur som helst är vi supernöjda över vår fina vagn som nu står parkerad i barnrummet i väntan på bebis. 

Tjusig va? :)

RSS 2.0