Vecka 8 (7+0)

Idag går jag in i vecka 8, känns helt sjukt hur fort veckorna går, vi var ju nyss i vecka 5. Men tiden får gärna fortsätta gå fort så vi får träffa vår lilla skatt snart.

Mötet hos barnmorskan i torsdags gick bra, vi pratade mest en massa om kost och motion, alkholvanor innan graviditet och så vidare. Vi bokade också in tid för inskrivning, och fick datum för detta den 7/2. Så nu går vi och längtar och väntar efter det.


Ett andra test

Kom på att jag ju glömt visa det test jag tog i lördags (den 21:a januari). Se så starkt och fint det är! För varje gång jag tittar på testerna blir det liksom mer och mer verkligt, jag ska faktiskt bli mamma! Vilken känsla ♥

Och imorgon är det som jag berättade om tidigare dags för det första besöket hos barnmorskan, kommer blir riktigt spännande. Berättar mer om det imorgon efter jag varit där.

EN FÖRSTA DRÖM OM DIG

Inatt drömde jag att vi fick se dig på ultraljud. Du var så liten där på skärmen men barnmorskan sa att hon redan kunde se att du hade massor med hår, ett stort leende och sin fars ögon. Hon såg också att lilla du faktiskt var en liten grabb.
Sen vaknade jag och kunde inte somna om hur mycket jag än ville. Ville fortsätta drömma om dig, mitt lilla kärleksbarn. ♥

Vecka 7

Idag går jag in i vecka 7 (6+0). Av nån anledning känner jag mindre och mindre orolig för varje vecka jag kommer in i. Även fast jag vet att mycket fortfarande kan hända, och det är "kritiskt" fram till vecka 12 så känns det på något sätt ändå mindre läskigt ju längre fram man kommer. På torsdag är det vårt första möte med barnmorskan och jag hoppas att hon kan stilla min oro något. Vet inte hur mycket som ska till för att få ett VUL, men jag tror att jag skulle känna mig mycket tryggare och säkrare om jag fick se det lilla hjärtat slå. ♥


Tankar kring namn

Idag går mina tankar kring namn. Vi har en lista med både tjej och killnamn som vi gillar, men det är speciellt ett tjejnamn och ett killnamn som vi fastnat för. Nu är det så att några vänner till oss fick barn här i veckan och det visar sig att det bestämt sig för att ge sin lilla kille vårt favvokillnamn! Egentligen spelar det ju ingen roll, vi kan väl välja det namnet ändå men visst är det väl lite roligare om man hade fått va "ensam" om det i sin vänkrets i alla fall. Nåja, det är inget att göra åt det. Deras lilla kille är hur fin som helst och passar bra i sitt nya namn.

Men får vi en liten kille och vi tycker att han borde få heta det så får han såklart det ändå, även fast han kommer ha en kompis som heter samma sak.

Nu vet vi ju såklart inte om det är en kille eller tjej som växer och gror här i min mage, men både jag och min käre sambo tror att det faktiskt är en liten grabb som bor där. Men det får vi väl se längre fram. Vi väntar med spänning! ♥


Om jag bara fick passera v12 nångång..

..Då skulle jag köpa denna underbart söta pyjamas från Kappahl. Har ju lovat mig själv att inte handla något till bebis ännu. Men hur fin är inte denna?
Men nej, det blir inget köp. Inte nu. Inte riktigt ännu..

Första besöket hos barnmorskan bokat

Där jag bor har man två möten i början. Först ett hälsosamtal där man pratar om kost och träning, vad man får och inte får äta, tidigare alkoholvanor och vilka mediciner man ska undvika. Då får man också en chans att ställa frågor, för man har ju en hel del sånna i början. Jag har bokat tid för detta möte den 26e, alltså nästa vecka. Kommer bli spännande att höra vad som sägs. Den riktiga inskrivningen görs först i v 8-12 nångång så den tiden ska vi boka in när vi är där för hälsosamtalet.
Det jag mest funderar på nu är hur vi ska hinna fixa och trixa och göra iordning allt här hemma innan bebis kommer. Vart skötbordet skall vara, hur bebis rum ska se ut, vilken barnvagn vi ska ha och funderingar kring hur mycket kläder den lill♥ egentligen behöver i storlek 50-52, 56 osv...?

Vi ska dock ha is i magen och försöka att inte handla något innan v10-12 då det känns som att det är säkrare att vi faktiskt får träffa bebis i september som vi så mycket hoppas på. De stora inköpen kommer dock inte göras förrän längre fram.
Så just nu ska vi koncentrera oss på att göra klart här hemma. Tvättstugan ska få ny tvättmaskin och torktumlare, vårt sovrum ska tapetserats och senare ska även bebis rum fixas till. För det är klart att h♥n ska få ett fint rum som bara är sitt!



Vårt lilla kärleksbarn

Den 7/1 var mensen försenad så jag for till apoteket och köpte ett graviditetstest. Sen for jag hem och kissade på stickan och satte mig sedan ner i soffan med min sambo för att invänta svaret. Han frågade hur just det testet fungerade och jag förklarade att det kommer stå "Inte gravid". Några sekunder senare tittade vi på testet och döm om vår förvåning när vi kunde läsa "Gravid". Vi var alltså med barn, jag var gravid. Jag är gravid! Glädjen var stor och vi satt där i soffan med testet i handen och bara tittade på varandra, kramade och pussade varann och tittade på varandra igen. Lyckan var stor just då. Och det är den fortfarande.

Jag är nu i v6 (5+2). I denna blogg kommer ni få följa oss genom denna underbara tid av längtan och förväntan. Vi kommer att vara anonyma i början men när allting verkar vara som det ska och vi känner oss redo så kommer vi såklart att visa vem vi är.

Men just nu handlar allt om vår lilla hjärta, det lilla kärleksbarnet. ♥


RSS 2.0