Blodtryck och blodvärde var bra

Var ju hos min BM igår och alla värden var bra. Så nu är det bara blicka framåt och hoppas att flimmerattacken bara var en engångs förteelse. Så nu ställer vi in siktet på RULet istället. Men det är tre långa veckor tills dess... Vet inte hur jag ska överleva denna långa väntan! Vill ju se min bebis igen. ♥

Besök hos BM

Ska snart iväg och träffa min BM, hon ville att jag skulle komma in och kolla blodtrycket igen och så ta blodprov och se så att inte blodvärdet har dykt, vilket kan va en anledning till min flimmerattack tydligen. Men det är inte så troligt, eftersom vi tog bodvärdet för ungefär två veckor sen och att det skulle dyka så fort lär ju inte riktigt va möjligt. Men vi får väl se. Alltid lika kul att träffa henne i alla fall, för varje möte blir det mer och mer "på riktigt" att jag faktiskt är gravid! Gissar att det blir ännu mer påtagligt när man får börja känna bebisen röra på sig, men det lär väl dröja nån vecka eller så.

Att berätta för alla

Jag har nu gått in i vecka 16, tiden har gått så fort! Men vi har ännu inte berättat för alla om vår graviditet. Min sambo frågar ofta när vi kan berätta det för hela världen men jag säger jämt "snart". Vet inte varför jag inte vill berätta det för alla ännu, men det känns som att jag vill vänta tills vi gjort RULet och fått se att allt är bra med den lille :) Efter det kan det mycket väl hända att vi lägger upp en UL-bild på facebook så att alla får veta vår "hemlighet".

Sol i sinne

Det är underbart väder ute och en dag som denna kan jag sakna att bara kunna sätta mig ute och dricka godricka med mina vänner. Antingen på en filt i parken eller på någon mysig uteservering. Men självklart skulle jag aldrig byta bort min skatt i magen mot en sådan kväll, men jag saknar det en dag som denna.

Min sambo for iväg med några killpolare för att grilla, dricka öl och dra ut på krogen ikväll. Själv sitter jag hemma i min ensamhet och funderar på om jag ska stanna hemma och se ESC själv eller fara till en vän som skulle dricka lite vin och kanske gå ut ikväll. Det tråkiga är ju dock att gå ut nykter. Så jag kanske stannar hemma ändå. 

Vad gör ni ikväll? :)

Bättre

Idag mår jag bättre men igår efter flimmerincidenten fick jag en huvudvärk som höll i sig rätt länge. Har därför sovit dåligt inatt så jag kommer stanna hemma från jobbet även idag. Vill verkligen inte riskera att det kommer tillbaka. Så idag blir det en dag i lugnets tecken. Ska se lite TV nu och hoppas på att bli lite trött så att jag får sova mer sen.

Flimmer för ögonen

Idag när jag var påväg med bussen till jobbet började det att flimmra för ögonen och sen försvann synen på vissa ställen i synfältet. Visste inte vad jag skulle ta mig till men satt kvar på bussen och steg av vid jobbet. Satte mig ner i en busskur och ringde till min sambo. Han kom och hämta mig och jag ringde till min vårdcentral och fick en tid så att jag fick komma dit direkt. Kände mig alldeles svag och skakig men blev bättre allt eftersom. Fick träffa min barnmorska som kollade mitt blodtryck som var som det brukar, lite högt men inte så högt att det behöver göras något åt det. Sen pratade vi en del och hon sa att det jag just upplevt tyvärr är rätt vanligt i graviditeten när man är trött och stressad. Hon sa att jag skulle lära mig att lyssna mer på kroppen och vila då jag behöver det. 

Så jag stannar hemma från jobbet idag och tänker bara ligga inne och passa på att vila hela dagen. Ska inte röra ett finger. Min BM lyssnade också efter hjärtljuden på den lille men vi hittade det inte så att vi kunde lyssna på det men hennes lilla manick visade utslag på hjärtljud runt 150 så den lille mår bra där inne. Fick också tid för rutinultraljudet, det blir den 20/6 kl 08.40.
Så nu hoppas jag att jag inte ska på flimmer för ögonen igen, det var nog bland det värsta jag varit med om. Men nu ska jag som sagt vila och hoppas på att slippa fler bekymmer framöver. Det viktigaste var i alla fall att den lille mår bra, för då mår jag bra!

Vecka 15 (14+2)

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här i bloggen, men jag har inte så mycket att skriva om. Det händer inte så mycket alls faktiskt, det är en månad kvar tills RULet och tills dess är det ju liksom bara att vänta. Mår hur bra som helst förutom tröttheten som kommer som ett brev på posten varje eftermiddag. Men annars är allt prima. 



Den ständiga oron

Denna graviditet oroar jag mig inte för missfall, som jag gjorde förra gången och ju som tyvärr slutade så, kanske pågrund av just oron? 

Nu oroar jag mig istället för allt runt omkring. Får man äta det här? Får man göra det där? De senaste två veckorna har vi till exempel renoverat i tvättstugan och jag var så orolig över om jag fick vara med och måla eller inte. Och igår fick jag för mig att jag måste kolla upp om det är okej att färga håret när man är gravid. Är så orolig att allt jag gör och speciellt alla kemikalier och gifter som finns i medel och färger ska skada den lille. Hade köpt hem färg för att jag ville färga utväxten men vågade inte göra det direkt utan jag satte mig ner och googlade men vågade fortfarande inte tro på allt om att det var ofarligt så jag ringde 1177 som faktiskt kunde lugna mig med att det inte ska vara någon fara att färga håret nån gång ibland under graviditeten.
Så nu sitter jag här med färg i håret, ska bli skönt att få bort den hemska utväxten. Med alla hormoner i kroppen och en mage som är superspänd är det inte precis så att man känner sig allt för snygg alla dagar. Än mindre med en hemsk utväxt. Men snart är den ett minne blott.

Vecka 14 (13+0)

Från graviditetskalendern på 1177.se

En förstående chef

Jag måste nog ha världens bästa chef. Han är så förstående och omtänksam. Idag är jag supertrött och hängig, beror nog både på graviditeten och på att jag börjar bli förkyld. Så jag frågade honom om jag fick sluta tidigare idag. Och det ordnande han utan problem. Trots att jag jobbar på ett stort företag och jag nog egentligen behövs en dag som denna så ser han till att lösa det ändå. Han bryr sig verkligen om var och en av mig och mina kollegor och ställer alltid upp. Tänk om alla hade en chef som honom.

Känns tryggt att jobba här det närmsta månaderna fram till förlossningen för jag vet att om det är något så är det bara att säga till. Vare sig det gäller en ledig dag för att återhämta sig eller bara få sluta några timmar tidigare bara för att få lite lugn och ro. Det fixar han till mig.

Så idag slutar jag kl 13.00 istället för 16.30. Kan säga att det kommer göra massor för mitt välbefinnande. Men nu är min rast slut, så jag ska göra ett sista ryck innan jag går på helg om ett par timmar.

Mammamode

Har suttit och kikat på lite mammakläder, även fast det såklart är längre kvar tills det lär behövas. Men jag tänkte man skulle kolla vad som finnas att tillgå. Hittade bland annat dessa som jag tyckte var riktigt fina :)







Alla plagg kommer från Mamalicious.


Flera roliga besked

Idag har jag varit hos en läkare på min vårdcentral för att kolla mitt blodtryck som har varit lite högt de senast gångerna jag varit hos min BM. Men idag var det toppenbra, så det var inget att oroa sig för. Jag gjorde även en glukosbelastning igår eftersom jag har diabets på båda sidorna av familjen. Det testet visade också toppenresultat så det verkar inte vara någon fara att jag ska utveckla graviditetsdiabetes heller. Så egentligen kan man väl säga att jag är kärnfrisk!

Dessutom så sa läkaren idag att dom har skrivit att jag är i vecka 12+3, inte 11+3 som jag trott. Så då är jag helt plötsligt i vecka 13 istället för vecka 12. Så det tackar vi för. Lär ju däremot ändå bli tillbakaflyttad på RULet i vecka 18 har jag en känsla av. Men tills vidare räknar jag som min BM, alltså att jag är i vecka 12+3 idag. Det ger ju ett nytt BF den 16 november ♥

Vecka 12 (11+1)

Idag går vi in i den "magiska" veckan 12. Det känns verkligen som en milstople för oss som ju fått ett missfall innan. Förstår såklart att det alltid finns risk för missfall och komplikationer men dom säger ju att risken sjunker drastiskt efter vecka 12. Så det känns som att allt kommer gå vägen denna gång. 

Nu vet i alla fall våra föräldrar och flera av våra vänner. Min sambo frågar ofta när vi kan berätta det för resten av världen och jag säger att vi får vänta några veckor till i alla fall. Men han vill så gärna berätta för alla, han verkar så himla glad och stolt över att få bli pappa. Så det känns ju kul. Men jag skulle nog vilja se vår lilla bebis en till gång innan jag känner mig helt säker på att den mår bra och att det är "lugnt" att skriva det på facebook tillexempel. Så jag vet inte om vi ska vänta tills RULet i vecka 18 eller boka in ett privat om några veckor. 



Tankar kring namn

Min sambo är övertygad om att det bakas en liten kille i min ugn just nu. Själv är jag inte lika säker så det ska bli spännande att se om han har rätt. Killnamn har vi ju reda klart, det blir en Vincent eller en Milton. Tjejnamn har vi inte haft något som vi egentligen känt varit rätt förrän nu. Blir det en tjej som blir det nog en liten Lily :)

Så vem du än är, Vincent, Milton eller Lily så är du mer än välkommen till oss i höst! Vi längtar efter dig! ♥


RSS 2.0