Mammajacka

Hade inte tänkt köpa någon "mammajacka" eftersom det är så kort period som man kan använda den. Hade planer på att bara ha mina vanliga jackor och strunta i att stänga dem. Men då hittade jag denna på hm.com och tyckte att den var så himla fin och jag misstänker att man kanske kan ha den fast magen är borta sen också. Den duger i alla fall att ha till våren också då det ska promeneras med barnvagnen. Och eftersom priset bara var 399:- så känns det som att det inte gör så mycket om den inte används så mycket sen. Men den kan i alla fall hålla mig varm tills liten kommer :) Så den klickade jag hem idag.


Vecka 24 (23+0)

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


Sparkar

Imorse låg jag och försökte filma bebisens sparkar, men det var helt omöjligt. Så fort jag tryckte på REC så slutade den sparka och man såg inget alls. Så det fick bli en bild istället. Magen bara växer och växer, men det är ju så mysigt när man vet varför den gör det.  ♥ 


Dagarna bara flyger iväg

Känns som att tiden går så himla fort! Det är nu mindre än 4 månader kvar till BF och jag är idag i vecka 23 (22+4). Jag har dessutom bara knappt 6 veckor kvar att jobba, sen kommer jag gå hemma tills liten tittar ut. Misstänker att dagarna kommer gå mycket långsammare när man bara går hemma så jag får försöka att aktivera mig med en massa annat. Plugga till körkortet bland annat. 

Men nu till nåt helt annat. Igår satt jag i soffan och såg TV när liten började leva rövare där inne och för första gången såg jag på utsidan av magen att det rörde sig. Självklart hann Tobbe inte komma och se men jag gissar att det lär hända snart igen. Han har ju fortfarande inte lyckats få känna bebisens sparkar ännu då dom alltid slutar när han lägger handen på min mage. Men det kommer väl det också.


Torsdag

Tänk att det redan är torsdag! Vet inte vart denna vecka tagit vägen riktigt. Men i och för sig gör det ju absolut ingenting, för jag längtar massor efter helgen och ett par dagars ledighet. Men först lite jobb idag och imorgon.

Mina fötter har förresten börjat svälla. På kvällarna när jag varit igång hela dagen känns dom som fotbollar.. Grymt jobbigt. Men jag vägrar ha stödstrumpor mitt i sommaren. Så jag får härda ut några veckor till. Sen är ju faktiskt sommaren slut.

Bebis hade i alla fall en lugn dag igår, tror bara jag kände liten röra sig en gång på hela dagen. Men idag har den levt rövare hela morgonen! Vaknade av att väckaren ringde och låg och drog mig i sängen ungefär 20 minuter efter den ringt och under den tiden hann det bökas ordentligt i magen. Tror också den hade hicka ett tag, lillstackarn. ♥


Tankar kring namn

Jag har ju skrivit det förut men jag tänkte skriva lite om det igen - nämligen tankar kring namn. Vara favoritnamn so far är Vincent och Milton om det blir en grabb och Lily om det blir en liten tjej. Min sambo Tobias hörde ett namn för några dagar sedan som han gillade och som jag faktiskt också tyckte var himla fint på en kille, nämligen Milo. Jag har gått om kring och "kännt" på namnet några dagar nu och ja, det känns väldigt bra. Så Milo finns nu också på vår lista med alternativa namn.

När det gäller namn till en liten tjej så är det ju egentligen bara Lily som finns med på vår lista över potentiella namn. Sen finns det såklart en massa andra fina tjejnamn men inga som känns lite självklara.Typ Agnes.. Alice.. Nelly.. Ella.. Ellen.. Så det är svårt. Killnamn är så mycket lättare.

Har ni några förslag åt oss, gärna tjejnamn! :)


Magen 21+3

Fotade magen idag, och visst tusan har den växt! Tidigare var den mest rund nertill men nu börjar det bli en fin liten gravidmage. En riktig kanonkula! Här kommer en liten jämförelsebild. 


Regn

Det är regnigt i Piteå idag. Det bara öser ner. Och så missade jag bussen till jobbet. Fredag den 13e är det ju också. Så det blev att ta en taxi till jobbet, vägrar cykla i spöregnet. Gick på 190 pix så inte var det billigt, men det var det värt. Jag har ju inte lagt några pengar på varken krogbesök eller taxiresor på senaste, så en taxiresa till jobbet kan jag väl unna mig.

Går förresten in i vecka 22 idag, bara 18 veckor kvar till BF! Tiden går verkligen fort, får hoppas att den fortsätter göra det också. Tänkte lägga upp en ny magbild i helgen också, så kika in lite senare. Ska även hämta ut paketet med de bebiskläder jag beställt tidigare och bloggade om några inlägg ner. Hoppas dom är lika fina i verkligheten som på bild!

God morgon bebis

Bebis har bökat omkring rätt mycket i magen på mig nu på morgonen, undrar vad den gör egentligen. Flaxar med armarna, sparkar med benen eller knycker med huvudet kanske? Tänk om man fick se vad den lille sysslade med när det bökas som mest. Sjukt mysigt är det i alla fall, för varje dag som går blir rörelserna mer tydliga. Hoppas på att få känna riktiga sparkar snart också! ♥


Vecka 21 (20+5) - Besök hos BM

Idag var jag hos BM för "besiktning". Alla mina värden var bra, både blod och järnvärde. Blodtrycket var också bra och jag har bara gått upp 1,5 kg totalt sen inskrivningen, vilket ju är toppen! Fick även lyssna på bebis igen och denna gång låg hjärtljuden på mellan 155-160 och min BM sa att det är typiskt tjejljud men att det såklart kan komma ut en grabb ändå. Men man undrar ju vem det är som gömmer sig där inne! En liten Lily? Eller en liten Vincent, eller kanske Milton? Ja tänk om man fick veta vem du är, kära barn. ♥

Fick även moderskapsintyget som skall skickas till försäkringskassan, så nu börjar allt kännas så himla verkligt. Jag fick också tider för föräldrautbildningen som ska hållas i augusti. Det ser jag verkligen fram emot. Nästa gång jag ska till BM, då jag är i vecka 25, så ska vi börja mäta SF-mått och även lyssna på hjärtljudet igen. Längtar massor... ♥



Bebisen
Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.
Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.
Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.
I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

Du
I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.


Jobbsöndag

Sitter på jobbet och har fikarast. Jobbar 06.45-15.15 idag vilket känns lite jobbigt men det är ju bra betalt. Men visst hade jag hellre tagit en lugn dag hemma än att jobba men nu är det som det är.

Har i alla fall kännt bebis flera gånger imorse, och tydligt också! Det känns som att den sparkar nedåt på nått vis, eller sparkar och sparkar. Men buffar iaf. Supermysigt ♥ Önskar att pappa Tobias kunde få känna på sparkarna snart, jag vet att han längtar. Han lägger ofta handen på min mage och väntar på att få känna något. Men självklart är bebis superlugn just då. Men det kommer väl. Han kommer i alla fall bli världens bästa pappa, jag är så glad att just mina barn kommer få chansen att ha honom som förebild. Fina Tobias. Och fina lilla bebis.. ♥

Vecka 21 (20+0)

Går in i vecka 21 idag (20+0) och har alltså gått halva tiden! Känns lite som ett "delmål" på nått sätt. Om man räknar med att liten kommer på BF vill säga. Känns helt galet att bebis nu är ungefär 25 cm från huvud till fot och väger kanske runt 300-400 g! Lillräkan är alltså inte så liten längre. ♥

Det är dessutom min sambos födelsedag idag, så vi har många anledningar att fira. Ikväll blir det kalas med släkten och imorgon blir det kalas med vännerna. En fullspäckad helg helt enkelt.

Inhandlat

Var tvungen att klicka hem dessa söta plagg till lillen i magen. Vi vet ju fortfarande inte om det är en tjej eller kille som bor där i men jag tänker att dessa fyra plagg kan både en liten tjej och en liten kille använda. Beställde byxorna och bodyn i storlek 50 och overallen i storlek 50/56, det mesta som jag inhandlat innan har varit i storlek 56-62 men jag tänke att nåt litet plagg i storlek 50 kan väl va bra och ha också även om den lille lär växa ur dem typ direkt.

 

Från utförsäljningen på nameit.se

 


RSS 2.0