Vad ska man tro?

Hej allihopa! Tänkte bara upptadera bloggen och skriva att någon mens inte kommit ännu. Och ännu ett graviditetstest visar positivt. De två testerna på bilden nedan togs i måndags och i fredags, ingen av dem på morgonurin. Och dom är lika starka som de jag tog för drygt en vecka sedan. (det övre testet ser svagare ut men det är nog för att det "speglas" i glaset, det är lika starkt som det nedre)

Så jag vet inte riktigt vad som försigår. Är jag gravid eller är har jag en massa hormoner kvar sen den tidigare graviditeten?! För varje dag som går blir jag bara mer och mer fundersam.. Tror inte att jag är gravid, känns inte så. Men testerna verkar ju vilja påtala något annat. Så jag antar att det bara är att vänta och se. På onsdag har jag ju tid hos min BM så vi får väl se vad hon tror då. Visar testerna där lika starka som dessa så ska jag be om ett VUL. Och får jag inte det av dem så ska jag fara privat, det finns några i Luleå som gör de och det kostar som ett vanligt läkarbesök. Så det kan det absolut vara värt. 

Men tills onsdag får jag helt enkelt leva i ovisshet...

Talat med min barnmorska

I söndagskväll fick jag lite ljusbruna flytningar, så jag tänkte att "nu är mensen på väg i alla fall". Men flytningarna försvann, kom inget alls på hela natten och inte heller igår eller idag.

Så jag är fortfarande förbryllad. Ringde aldrig BM igår, eftersom jag var övertygad om att mensen var på väg, men nu är jag verkligen inte säker på det.

Tog förresten ett till graviditetstest igår som var lika starkt som det förra. Så det verkar inte alls vara någon mens påväg.. Så idag ringde jag till min BM och hon sa att jag ska vänta en vecka, och har inte mensen kommit tills dess så ska jag komma in och ta ett test hos dem. Och är det lika starkt då som de test jag själv tagit så är jag gravid.

Så det är det jag går och hoppas på just nu. Att mensen ska hålla sig borta, att testet på onsdag nästa vecka hos BM visar en massa hcg och att vi är gravida igen. Jag hoppas så mycket.. Men jag vågar inte tro på det..

40 dagar senare..

Nu är det över 40 dagar sedan jag fick missfall. Har gått och väntat på mensen sedan dess men den har inte kommit.. Så i fredags eftermiddag tog jag ett test som till min förvåning visade positivt. Det är mycket möjligt att jag blivit gravid igen då vi haft oskyddat sex efter missfallet.. Men min fundering är om jag verkligen är gravid igen eller om det är spår av den förra graviditeten som ger utslag på testet? Kan det visa så här starkt så pass länge efter ett missfall? Testet är ej taget på morgonurin...



Vet inte vad jag ska tro egentligen. Känner mig inte ett dugg gravid, vilket jag ju gjorde då jag var gravid tidigare. Så jag tror att det är min kropp som spelar mig ett spratt. Ska ringa till min bm imorgonbitti och be om att få komma in och testa mig hos dem för att se om jag verkligen är gravid eller om det bara är spår efter den gamla graviditeten som visar sig på testet...

Så tills dess jag vet hur det verkligen ligger till tänker jag intala mig själv att jag inte är gravid igen. För jag orkar inte glädjas om det sen skulle visa sig att det bara är min kropp som spelar mig ett spratt..

Forsättning följer...




Nyrakade ben, kladdkaka och efter det en enorm matthet

Jag är hemma sjuk, hade feber igår och dom ville inte ha mig på jobbet idag heller (med risk för att smitta andra) så jag är hemma idag också. Steg upp klockan 8.00 imorse och kände mig rätt hängning. Satte mig i tvrummet med fötterna på tvbordet och insåg att "herregud hur jag ser ut!". Orakade ben och tånaglar som borde ha målats om för länge sedan. Så jag bestämde mig för att ta tag i allt det, snörde även i en inpackning i håret och en ansiktsmask i fejjan så nu är jag som en ny person. 

Jag har dessutom hunnit med att baka en kladdkaka med hemmagjord vaniljsås som jag tänkte bjuda min sambo på då han kommer hem.
Men allt detta har faktiskt tagit ut sin rätt, känner mig matt igen.. Är nog inte helt frisk trots allt. Så nu ska jag lägga mig i soffan och bara må väl. 



Måndag

Nu var det längesen jag skrev något, har inte riktigt kännt att jag haft något att skriva om. Just nu går jag bara och väntar på att mensen ska komma, har ingen aning om hur länge det brukar dröja efter ett missfall, alla säger så olika. Och det är väl klart att det är individuellt men ändå. Vore skönt om den kom så jag vet att allt är "som det ska" igen.

RSS 2.0